Deze Chinese vorm van massage is vooral gericht op het gezond houden van mensen en in de tweede plaats op het verminderen en opheffen van klachten.

Tuina betekend letterlijk… “duw en pak.”

Het doel van Tuina is om het Yin en Yang in het lichaam terug in balans te brengen en de circulatie van Qi (levenskracht), bloed en vloeistoffen te stimuleren. Hierdoor wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam geactiveerd en zodoende kan deze vorm van massage een gunstige invloed hebben op vele klachten. Yin en Yang beïnvloeden elkaar voortdurend. Ze bestaan niet op zichzelf, maar in relatie tot elkaar, zoals dag en nacht.

Bij Tuina werken wij op de meridianen in het lichaam. Meridianen zijn een soort netwerk van energiebanen. Iedere hoofdmeridiaan is verbonden met een orgaan. Op de hoofdmeridianen liggen acupunctuurpunten die kunnen worden geactiveerd bij bepaalde klachten om zodoende doelgericht aan je gezondheid te werken.

Als aanvulling maken we ook gebruik van cupping en kruidenthee. Het lichaam is niet los te zien van de Ziel en de Geest, ze beïnvloeden elkaar wederzijds en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor een gezond leven is het ook van belang om naast o.a. massage en gezonde voeding, voldoende te bewegen en ontspannen. Liefdevolle gedachten over JeZelf en anderen zijn zuiverend en helend.

Samen bespreken we waar jij behoefte aan hebt en wat je eventuele klachten zijn.

  • Anti-veroudering

  • Herstellende werking

  • Rustgevend

  • rijkelijke verzorging

60 Minuten €75,00

90 minuten €100,00